Формират работна група, която да създаде норматив за стандарти на минимална

...
Формират работна група, която да създаде норматив за стандарти на минимална
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите искат увеличение на заплащането

Формират работна група, която да сътвори норматив за стандарти на минимална обезпеченост на работещите в местата за отнемане от независимост и в правосъдните здания.

" При съществуване на такава наредба държавата ще бъде ангажирана да я обезпечи. Имаме изразена воля от министъра на правораздаването Данаил Кирилов, че работната група ще започва ", заяви пред БНР Ивайло Григоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България. 

В деня, когато надзирателите оповестиха протестна подготвеност, на държавно съвещание оповестиха, че ще разкрият нови 200 щатни бройки за надзиратели в пандизите.

Решението идва на фона на оповестената протестна подготвеност от надзирателите и ще коства 7 млн. лв., изясни правосъдният министирът Данаил Кирилов. 

От Синдиката на надзирателите са обезпокоени, че тези 7 млн. лева ще бъдат открити от икономии. Те очакват скоро да бъдат поканени на среща, за да ги срещнат с технологията, по която ще стане това.

" Икономии в двете дирекции няма. Ако се икономиса от нещо, то отива да запълни дупка, основана от друго нещо като разноски. Надяваме се напълно сумата да бъде финансирана от бюджета ", посочи Григоров.

Той акцентира, че реално нужни са 1600 бройки за двете профилирани дирекции, с цел да се покрие европейският стандарт. 

" Имаме текучество в бранша, само че може би с повишение на заплатата и с възстановяване на изискванията, уповавам се, че ще реализираме европейските стандарти ", изясни Григоров.

Надзирателите в затворите настояват за повишение на заплащането за нощен труд от 0,25 лв. на час до 2,50 лв. на час.

" Човешкият фактор е незаобиколим, само че когато има качествена техника за защита, рисковете от произшествия и бягства се свеждат до нула ", добави Ивайло Григоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР